Ook dit jaar (2014) weer een
zaterdag 10 mei.
zie ook hier

Operatie Haven op Diepte Termunterzijl 2014

Begin maart vond weer de jaarlijkse operatie 'Haven op Diepte' plaats. Er is geploegd, gestroomd en gepompt om de dikke bult slib afkomstig van de Eems weer uit de haven te verwijderen, Dat moet elk jaar vóór de start van het toeristenseizoen, om te voorkomen dat de ligplaatsen in de haven ‘staanplaatsen’ worden. Gemaal Cremer – sinds 2002 een museum – deed weer waar ze ruim 80 jaar geleden voor werd gebouwd: pompen. Om het door de ploegboot losgewoelde slib te verwijderen werd in ruim 17 uur 1.380.000 m3 water naar buiten gepompt. De haven is nu zo’n 2 meter dieper.

Voor meer informatie over gedraaide uren en verpompt water in 2014 en 2013 klik hier en 2010 t/m 2012 hier.

voor het nieuwsarchief:  klik hier

Open Monumentendag zaterdag 13 september
Wandelen en Fietsen langs Oldambtster monumenten
Meer info klik hier

Staal in het Gemaal – Expositie Steam Punk

Tijdens het evenement Staal in het Gemaal eind maart werd de Steam Punk Expositie met magische ruimtelijke objecten van de jonge Borgsweerster Kunstenaar Zjuul Wiersema geopend. Die is wegens grote belangstelling verlengd tot eind augustus en elke zondagmiddag te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 u. Voor een foto-impressie zie hier.
Toespraak opening expositie door wethouder Jan Wolthof klik hier. interview Zjuul Wiersema klik hier. Programma: klik hier. In de pers: klik hier en hier. Oorspronkelijke aankondiging klik hier

Geslaagde restauratie
 van de motor uit de
 garnalensloep TM48.